Daha İyi Hissetmek Elimizde
Bazı günler uykumuzun yetmediğini hissettiğimiz ya da bazı günler daha iştahlı olduğumuzu farkettiğimiz gibi duygusal hayatımızda da bazı günler daha depresif, yorgun, aktivitelere karşı isteksiz hissedebiliriz. Böyle durumlarda kendinizi daha mutlu hissetmek için birkaç küçük şeye dikkat edebilirsiniz…
Öncelikle uykunuza özen gösterin. Uykunun düzensiz olması depresif hissetmemizi tetikleyebilir ve daha gergin hissetmemize sebep olabilir. Güzel bir uyku için karanlık ve sessiz ortamda uyuyun. Çok geç saatte uyumak, sabahlamak ya da öğlene dek uyumak da doğal uyku dengesini bozar. Makul saatlerde uyuyup sabahları uyanmaya özen gösterin. Her gün aynı saatlerde uyur ve uyanırsanız bedeniniz uykuya daha kolay adapte olacaktır. Çünkü beden çok kolay alışır. yaklaşık 1 hafta aynı saatte uyur ve uyanırsanız bedeniniz 1 haftanın sonunda yeni saatinize ayak uydurmaya başlar. Uyku saatlerinizi zorunda kalmadıkça aksatmamaya çalışın. Uyandığınızda daha rahat ve dinlenmiş kalkacaksınız.
Duygular bulaşıcıdır. Bir iyilik yaptığınızda bu mutluluk size de yansıyabilir. Sokak hayvanlarına bir kap su bırakmak, çevrenizdekilere destek olmak, birine yardım etmek gibi küçük adımlar atılabilir.
Günde 1 saat elektronik aletlerden uzak zaman geçirin. Teknoloji her ne kadar hayatımızın içinde olsa da bazen vakit kaybı olabiliyor. Kendinize özel zaman ayırmak için bazen teknolojiden uzak kalmak iyi gelecektir.
Küçük başarılarınız için kendinizi tebrik edin. Kendi kendini motive etmek düşündüğünüzden daha büyük etkilere sahip olabilir. Bazen başarılı hissetmeye hepimizin ihtiyacı vardır. Bunun anlamı kendini pohpohlamakla karıştırılmamalıdır. Sadece yapabildiğiniz şeylerin farkında olun. Sınavdan 90 alan bir öğrencinin “ama 100 alanlar var” diyerek kendi başarısını küçümsemesi; müzik aleti çalan birinin “daha iyi çalanlar var” demesi ya da özenle sofra kuran birinin “tuzu eksik kalmış” demesi gibi farklı birçok alanda eksiklikleri görmek yaptıklarınızı gözünüzde yok edebilir. Bir şeyde başarılı olmak için mükemmelle kıyaslama yapmadan sadece kendi yapabildiklerinizi ve bu çabanızı takdir edin.
Related Posts
Kardeş Kıskançlığı Nedir?
Kardeş Kıkançlığı Nedir? Kardeş kıskançlığı, kardeşler arasında oldukça sık...
Kendinizi İfade Edebiliyor musunuz?
Sevdiklerinizle bazen anlaşamadığınız oluyor mu? Sevdiklerinizin sizi...
Psikolojik Şiddet Nedir?
Psikolojik şiddet (psikolojik istismar, duygusal şiddet ya da duygusal istismar...
Daha İyi Hissetmek Elimizde
Bazı günler uykumuzun yetmediğini hissettiğimiz ya da bazı günler daha iştahlı...